Industri- och elbilsbatterier – ett nytt insamlingssystem tar form

Mycket har hänt med vår batterianvändning i Sverige sedan vi tog över ansvaret för insamling och återvinning av hushållens små batterier 2009. Idag ökar användningen av stora industribatterier även utanför de professionella miljöerna. Ett exempel är elbilsbatterier som ska samlas in och tas omhand den dag de är förbrukade. Därför finns det numera ett behov för ett nationellt insamlingssystem även för de större batterierna.

El-Kretsen erbjuder en hållbar insamlingslösning för den nya generationens industribatterier. Det innebär att vi hjälper dig som producent att tillgodose såväl lagstadgade krav som logistiska och miljömässiga utmaningar. Genom att ansluta dig till El-Kretsen får du ta del av vår insamlingslösning.

Till skillnad från små batterier och elektronik kommer kostnaden först när industribatteriet ska tas omhand för återvinning. Du som kund har möjlighet att vara med och forma systemet efter era behov. På så sätt har du hela tiden koll på kostnader och har möjlighet att själva styra hur ni vill hantera era batterier. Det ger större frihet och du slipper binda upp kapital för framtida återvinning.

Kristina Eriksson

Produktansvarig batterier
Tel: 08–545 216 86
E-post: kristina.eriksson@el-kretsen.se

Har du frågor är du välkommen att kontakta Kristina.

Vill du att vi tar fram ett avtal för stora industribatterier? Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig med ett förslag.