Hämtplatsportalen – kommunernas infobank

Vi har avtal med Sveriges samtliga 290 kommuner och tillsammans arbetar vi för att samla in konsumentelektronik runt om i landet. Varje kommun har sin egen strategi för den mer finmaskiga insamlingen, så vill du ha information om exempelvis fastighetsnära- eller punktvis insamling av elektronik rekommenderar vi att du vänder dig direkt till den berörda kommunen.

El-Kretsens insamling startar vid någon eller ett par platser per kommun, vanligtvis på kommunens återvinningscentraler. På vår Hämtplatsportal har vi samlat all information och kommunikation mellan oss och kommunerna. Här hittar du bland annat statistik, nyhetsbrev, bildmaterial och aktuell information. Det är också här som ansvariga på kommunen rapporterar när det är dags för våra transportörer att hämta fulla kärl. Saknar du login till Hämtplatsportalen? Mejla oss på transport@el-kretsen.se så löser vi det.

El-Kretsens leverantörer, det vill säga transportörer och förbehandlare, arbetar i Logistikportalen där all verksamhet såsom transporter, hämtningar, lämningar och återvinningen registreras och följs upp.